februarie 8, 2021

Tiroida – Chakra gâtului

Tiroida - Cjakra Gâtului

De multe ori evităm să spunem tot ce simțim, uneori lucruri importante care rămân blocate în interior și afectează chakra gâtului, cat și tiroida. Ajungem involuntar să evităm să mai vorbim, să ne fie teamă de cei din jur, teamă de a nu fi judecat, teamă de a nu te exprima corect, teamă de a nu fi iubit. Vei fi pus în situație de a te dezamăgi pe tine și aici este rădăcina problemei, dacă tu nu ești în echilibru cu tine, poți face mai mult rău celor din jur, decât bine. Primul pas în vindecare este să te ajuți pe tine, apoi te poți gândi și la cei din jur.

Chakra gâtului ne educă să lăsăm energia să curgă liberă, natural, să exprimăm sentimentele și stările care apar la interior.

Tiroida vine să întărească acest concept și ne forțează să verbalizăm tot ce ne deranjează, în special, nevoia de iubire (care este esențială ființei tale), astfel apar dereglări de hiper sau hipotiroidei, Hashimoto.

Aceasta dizarmonie la nivelul chakrei gâtului și tiroidei, se manifestă la nivel fizic prin: nod în gât, durere la nivel cervical, laringite, alergii, tuse, dereglări ale glandei tiroide.

Tiroida are forma unui fluture care mă duce cu gândul la libertate, la iubire, la supraviețuire. În spatele tiroidei, apar mandre 4 glande numite paratiroide, care vor avea rol esențial în echilibrarea corpului la nivel de susținere, menținerea Calciului și Fosforului în limite normale.

Tehnici de relaxare:

  • trece într-un jurnal tot ce te deranjează, eliberează-te prin scris și, în timp, vei putea exprima ce simți
  • pentru a activa chakra gâtului, încearca poziții de relaxare la nivelul corpului fizic, respirație profundă la nivel abdominal, podul sprijinit, lumânare
  • mișcări de rotație ale gâtului la trezire și la culcare
  • la prânz, stai întins în pat pentru 20 de minute și lasă gâtul relaxat, nu te concentra să stai relaxat, nu te concentra într-un punct fix, doar închide ochii și simte fiecare respirație, simte energia care intră și iese din corpul tău cu fiecare respirație.

Oamenii cu dereglări ale glandei tiroide sunt supuși tratamentului cu hormoni de sinteză, care slăbesc la maxim sistemul imunitar și nu îi vindecă în realitate. Singurul lucru bun în medicina alopată îl reprezintă analizele pentru tiroidă, tsh, t3, t4, care vor arăta concret disfuncția tiroidei.

Mai departe, doar un stil alimentar poate reechilibra glanda tiroidă: consumul de fructe de pădure, semințe de cânepă, semințe de in, nuci românești, ulei de cocos presat la rece, alge marine.

Suplimente care susțin și reechilibrează tiroida:

  • Extract din muguri de coacăz negru

  • Ashwagandha – susține glandele suprarenale și tiroida
  • Ginseng siberian – susține tiroida și paratiroidele

  • Spirulina pudră sau lichidă în sucuri

  • Tinctura de patlagină

Înțelegerea profundă, la nivel spiritual, în orice dereglare la nivelul fizicului, este esențială în vindecare, în special, la nivelul tiroidei, unde iubirea trebuie exprimată, nu reprimată. Suntem educați de mici, să nu țipăm, să nu vorbim liber, să învățăm ca niște roboței și ușor, ușor pierdem ce este mai pur în noi, iubirea și creativitatea. Copilul se naște din iubire și este iubire, cu ajutorul societății învață ce este frica, reprimarea, furia și alte stări joase vibrațional, care slăbesc corpul fizic.

Vindecarea ne forțează să o luăm de la zero, ca un copil care învață să pășească în lume.
Ai nevoie de voința unui copil (de neclintit) pentru a fi din nou sănătos. Știu, sună cam greu, dar, ce bine te poti simți într-un corp sănătos și plin de vitalitate!

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul meu. Multumesc!
A aparut o eroare. Te rog sa incerci din nou!

Leave A Comment