martie 24, 2021

Hipotensiunea arterială

Este considerată o boală atunci cand devine simptomatică: dispnee, palpitații, sensibilitate la frig (extremități reci), amețeli, dureri de cap în poziția orizontală, tulburări renale (oligurie, nicturie) , iar simptomele se agravează în poziție verticală (tahicardie, lipotimie) sau efort prelungit.
Sportivii de performanță pot avea hTA, dar, în cazul acestora, inima este antrenată să depună efort și se adaptează la starea normală , încetinundu-și bătăile inimii.
Tiroida - Cjakra Gâtului

Cauze principale:

  • teoria neuro-endocrină: deficit în funcționarea glandelor suprarenale, biciuite prin stilul nostru de viață alimentar haotic și stresul zilnic.

  • teoria umorală: crește Potasiul în sange, scade Calciul (consumul în exces de lapte și derivate din lapte scot Calciul din oase, deoarece, corpul va face tot ce este necesar pentru a tampona aciditatea creată de produsele animale), crește Acetilcolina în detrimentul Adrenalinei.

  • teoria nervoasă: afectarea echilibrului dintre vase și nervi.

  • teoria vasculară: scade tonusul vaselor sangvine mici, din cauza grăsimilor din sange aduse tot prin alimentația bogată în proteină animală.

Diagnosticul se face prin:

ionogramă (Po crește, Ca scade), glicemie, colesterol, albuminurie, cetosteroizii (resturi din metabolismul acizilor grași).

Preventie – DIETA ECHILIBRATĂ+ 6-7 ORE DE SOMN ZILNIC

  • evitare surmenaj fizic/intelectual

  • psihoterapie
  • plimbări zilnice în aer liber și exerciții fizice ușoare, pentru a nu intensifica starea de acidoză

  • tratarea afecțiunii care constituie cauza hTA

Remedii naturiste:

fitoterapie/gemoterapie, reflexoterapie, masaj terapeutic, acupunctură

Plante care reechilibrează tensiunea arterială:

– amestec din plante: mușețel, fenicul, rozmarin- egal, o linguriță de plantă la 250 ml apă clocotită, infuzie cateva minute, maxim 2 căni pe zi timp de 20 de zile( după – pauză 10 zile) – 2-3 luni
– armurariu+roiniță
– lemn dulce – o linguriță de plantă la 250 ml apă clocotită
Dieta este personalizată și este esențială în procesul de reechilibrare, ca și alimente vindecătoare avem: avocado, migdale, susan alb, suc proaspăt stors de ananas copt, citrice, sfeclă roșie, cat și smoothie-uri din verdețuri: spanac /urzică/leurdă – cateva frunze în combinație cu sucul de la 2 portocale și banană.
Atentie!! Persoanelor care nu sunt obisnuite cu consumul de sucuri stoarse prin presare la rece, în special, sfecla rosie – recomand 1/2 sfecla rosie (2 ori pe săptămana), iar smothie-urile se consumă dimineața, fiind un mic – dejun consistent și suficient pentru primele ore ale zilei.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul meu. Multumesc!
A aparut o eroare. Te rog sa incerci din nou!

Leave A Comment