aprilie 27, 2022

Deserturi rapide si sanatoase cu Green Sugar

 

Hristos a inviat, oameni dragi!

Au trecut si sarbatorile si, automat, s-au terminat si scuzele. Este timpul sa te reechilibrezi putin, dar sa nu renunti la poftele tale de zi cu zi. Chiar te inteleg, corpul are nevoie de stimuli, iti cere constant : tutun, cofeina, alcool, zahar rafinat. Iti cere pentru ca este slabit pe zi ce trece de la acesti stimuli falsi si vrea tot mai mult, dar suprarenalele tale nu pot continua la nesfarsit pe pilot automat. Fa un mic pas si inlocuieste aceste pofte cu un dulce natural.

Vreau sa iti arat cum poti sa ai parte in fiecare zi de ceva dulce, care sa te bucure. Si nu un dulce chimic, rafinat.

Am ales 3  deserturi vegane , pe care le poate prepara si orice incepator in ale bucatariei.

1.                                         Heart Cake la cuptor

Ingrediente: 4 banane coapte bine

200 gr Green Sugar

miezul de la o pastaie de vanilie

200 gr fulgi de nuca de cocos

70 ml ulei de cocos

40 gr cacao cruda

 

 

 

 

 

 

 

 

Avem ingredientele, mixam totul si punem intr-o tava la cuptor pentru 40 de minute la 170 gr. Lasam sa se raceasca pentru a putea taia tortul .

2. Prajitura cu ananas la cuptor

Ingrediente : 3 linguri Green Sugar Gold, o conserva cu  ananas rondele , 200 gr Green Sugar, 50 ml ulei de cocos, 50 gr fulgi de cocos, 200 gr faina integrala, 2 pahare de  iaurt de cocos,  miezul de la jumatate de pastaie de vanilie.

Tapeteaza o tava cu o lingura de ulei de cocos si 2-3 linguri de Green Sugar Gold ( pentru gustul de caramel) si asaza feliile de  ananas deasupra. Mixeaza ingredientele pentru blat si adauga compozitia deasupra feliilor de ananas. Totul la cuptor pentru 35-45 de minute la 170 gr.

 

 

 

 

 

 

 

3.  Avocado cake raw vegan 

Ingrediente:

Blat: 200 gr faina de migdale proaspat rasnite, 100 gr curmale fara samburi facute pasta la blender ( au stat la hidratat 30 de minute inainte), o lingura cacao cruda

Crema: 4- 5 avocado copti bine, 100 gr caju hidratat 2 ore in apa , 80 ml ulei de cocos,  2 linguri de miere de faneata ( voi folositi ce aveti in casa), zeama de la 4 lime

Acum treaba e simpla, la blat amestecam faina cu pasta de curmale si cacaoa. Folosim o tava cu forma detasabila, care se va unge cu ulei de cocos , intindem blatul cu mana  si bagam la frigider.

La crema, eu am facut asa: am pasat cele 4 avocado cu furculita , iar intr-un blender mic am adaugat caju hidratat , zeama de lime, mierea si uleiul, vrum,vrum . Amestec pasta de avocado cu crema de caju si  am terminat si crema finala. Scot tava de la frigider si adaug crema . Se va pastra la congelator si se va scoate cu 30 de minute inainte de servire.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Observi ca am exclus zaharul rafinat, dar si produsele lactate si ouale. In general, cele mai acide si iritante combinatii pentru organism sunt cele formate din zahar+faina+lactate+ulei.  Combinatii alimentare care vor determina inflamatia in corp, cu acumulari de mucus si toxine. Poate vor aparea mici simptome de raceala dupa consum de bombe calorice , cu mucus acumulat la nivelul sinusurilor , gatului, urechilor.  Poate vom da vina pe vremea rece sau faptul ca am umblat prea subtire imbracati, sau poate vecinul ne-a transmis  putin Flugge  in aer.

Dar, sa stiti pentru voi  … toate simptomele pe care le manifesta corpul  pleaca din INTERORUL NOSTRU, cauza se afla in noi si este atat de clara.

Incearca sa oferi preparate cat mai simple corpului si el va respecta asta si nu te va face sa suferi in niciun fel.

Spor la gatit cat mai simplu in viata ta!

 

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul meu. Multumesc!
A aparut o eroare. Te rog sa incerci din nou!

Leave A Comment