martie 1, 2021

Cum sa faci o detoxifiere corectă si naturală de primăvară?

Tiroida - Cjakra Gâtului

Este un moment prielnic să ajutăm corpul în procesul de eliminare a toxinelor acumulate din hrana  procesată și acidifiantă, aerul, apa și produsele chimice care au contact direct cu pielea. 

Curățarea de primăvară, dieta, mișcarea și susținerea naturală sunt absolut necesare pentru a  menține corpul în stare de echilibru. Există riscul ca organismul să nu facă față procesului de  eliminare, organele pot fi suprasolicitate (rinichi, ficat, tub digestiv, aparat respirator, piele), de aceea ai nevoie întotdeauna de susținerea unui terapeut holistic în domeniul nutriției pentru a nu  ajunge în alte extreme cu corpul fizic.

De ce nu încercăm să trăim și să mancăm într-un mod care să susțină natural detoxifierea zilnică a corpului? Prin forțarea pe termen scurt, vei acumula mai multe toxine decat poate elimina corpul la acel moment. Va fi o perioadă stresantă, care te va afecta emoțional dacă nu vei avea rezultatele dorite.

Programul de nutriție holistică Naturiția se bazează pe tratarea cauzelor emoționale și fizice care duc la apariția diverselor ‘’boli’’ .

În corpul nostru se depun multe resturi acide, mai ales la nivelul ganglionilor limfatici (în limfă unde  are loc drenarea toxinelor), compuși cu calciu la nivelul arterelor, calculi la nivelul fierii sau al rinichilor, țesut adipos în exces. Menținem constant corpul într-un mediu toxic și poluant, iar detoxifierea naturală este îngreunată de multe ori sau oprită din cauza slăbirii suprarenalelor și a sistemului imunitar.

Cu toată nebunia acestui virus, am devenit mai sedentari, am fost forțați să ne petrecem mult timp în on-line, în fața ecranelor, automat să mancăm mult și inconștient. Corpul ne forțează să eliminăm surplusul prin toate manifestările de mucus în exces: viroze, otite, laringite, bronșite, pneumonii. Cea mai bună și ușoară cale este tot cea alimentară, personalizată în funcție de rezistența corpului, prin perioade de post sau cure cu sucuri din fructe și legume. Aportul caloric variază între 1200-1400  de calorii. Poate persoana este însărcinată / alăptează, prezintă insuficienţă hepatică sau renală, diabet, atunci, trebuie urmat un program riguros personalizat în cura de detoxifiere.

La finalul lunii februarie, martie, aprilie, corpul este cel mai pregătit pentru o eliminare naturală, dar susținută. Sucurile proaspăt stoarse din fructe sau legume în prima parte a zilei susțin și drenează limfa în procesul de eliminare a resturilor acide. Dacă suferi deja de probleme la nivelul tubului digestiv: gastrită, ulcere, sindromul intestinelor iritabile, programul se face adaptat inflamației prezente, în primă fază fără alimente crude sau bogate protidic .

Masa de seară este cea mai importantă, trebuie să fie ușoară, fără proteină animală, pentru a lăsa  timp corpului în procesul de curățare. Poate fi o masă alcătuită din supe clare de zarzavaturi, supe cremă, crudități sau pentru un proces mai intens, sucuri stoarse prin presare la rece din legume.

În perioada de curățare se exclud făinoasele, laptele și derivatele din lapte, carnea, alimente prăjite, cat și diverse nuci sau semințe. Se evită toate alimentele greu de digerat, pentru a putea scăpa de surplusul de limfă acidă.

Remediile naturale din plante vin să susţină acest proces de purificare şi eliminare a acizilor din corp.

Sunt o mulțime de produse gemoterapice care susțin corpul în acest proces de detoxifiere: extractul din Orz Verde de la Plantextrakt, extractul din Coacăz negru, extractul din Sevă de Mesteacăn

O dietă bazată pe sucuri din fructe sau legume, multe crudități, alimente preparate minim, abur, cuptor sau grătar, susținerea corpului, apă de bună calitate, de izvor (apă enzimatică îmbogățită cu  frunze verzi sau bucățele de fructe), toate vor ajuta la reechilibrarea corpului pentru un an plin de vitalitate și departe de orice boli. 

O primăvară minunată și plină de iubire tuturor! 

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul meu. Multumesc!
A aparut o eroare. Te rog sa incerci din nou!

2 Comments

  1. Cornel Suduc martie 8, 2021 at 4:49 am - Reply

    Mulțumesc

    • laura martie 24, 2021 at 5:13 pm - Reply

      Cu mult drag! O primăvară minunată și plină de iubire!

Leave A Comment