aprilie 2, 2021

Armonizarea greutății corporale

mentinere-greutate-corporala
Este clar că informația de foarte proastă calitate este la putere. Cum ești format și îndopat în exces cu proteinele animale și toate produsele chimice din comerț, cum ești bombardat de mass-media, medici, familie și prieteni: ce este mai bun pentru tine, ce poți sau nu să mananci, ce pastile să iei pentru orice durere și tot așa.
Un copil obez are toate șansele să devină un adult obez, cu probleme grave de sănătate la nivel fizic și mai ales, emoțional. ESTE FOARTE SIMPLU. Un copil obez are toate șansele să devină ȘI un adult sănătos, echilibrat. De multe ori, la nivel fizic, corpul simte nevoie de protecție la nivel exterior (prin depunerea de țesut adipos), din cauza sentimentului de vulnerabilitate, ne simțim neiubiți sau prea răniți.
Acest articol este si pentru consumatorii înrăiți de lapte animal și derivate din lapte animal (branzeturi fermentate, smântână, unt, ouă ).
Multe dureri și simptome la nivelul corpului fizic se pot opri după încetarea consumului de lactate (migrene, dureri articulare, constipație, alergii, dificultăți de concentrare).
Excesul de țesut adipos este un factor de risc pentru hipercolesterolemie, HTA, diabet zaharat, litiază, gută, boli coronare. Peste 80% din cei care încearcă să scadă în greutate, recaștigă kilogramele pierdute sau în plus, cand regimul s-a întrerupt.
O greutate prea mare va AFECTA dramatic mobilitatea fizică, iar asupra coloanei vertebrale și articulațiilor se va exercita o presiune uriașă, cu consecințele de distrugere sau deformare a coloanei vertebrale și apariția gutei sau deformarea încheieturilor.

Apar tulburări de personalitate, depresie sau anxietate și , mai ales, tulburări de comportament: aport alimentar crescut seara, gustări și ronțăieli constant ( bogate caloric, combinații dulce-acru-amar, sărat), consum exagerat într-un timp scurt. Și, când începem un tratament antidepresiv, antipsihotice sau luăm constant anticoncepționale, nu facem decat să amplificăm creșterea în greutate.

Pentru a echilibra greutatea corporală trebuie să descoperim dacă este o problemă la nivel emoțional, alimentar sau o dereglare hormonală/metabolică. Deci, vindecarea nu înseamnă doar schimbarea stilului alimentar, ci un complex de schimbări: prin susținere fizică, susținere naturală prin plante și cel mai important, reechilibrarea emoțională, reconectarea cu Natura.

Adoptarea unei alimentații pur și simplu vegetariene ( atenție, nu ovo-lacto) în faza de început și mișcarea fizică zilnică vor fi parte dintr-un proces natural de echilibrare a greutății. Corpul are nevoie de alimente integrale, neprocesate, direct de la Mama-Natură: fructe, legume, leguminoase, verdețuri, nuci și semințe, cereale fără gluten, pseudo-cereale: amaranth, quinoa, hrișcă, chia, arpacaș.

ȚI S-A SPUS CĂ AI NEVOIE DE UN APORT CRESCUT DE CALCIU PRIN CONSUMUL DE PRODUSE ANIMALE( LAPTE ȘI LACTATE), PENTRU A AVEA OASE PUTERNICE?

În realitate, este doar un mit, suntem o țară cu o incidență mare către osteoporoză, fracturi de șold și inflamații articulare, chiar dacă există zilnic un aport crescut de lapte, branza si alte derivate. Produsele animale cresc cantitatea de săruri acide, iar corpul nu are nevoie de un mediu ACID și va neutraliza aciditatea prin scoaterea Calciului din oase (pentru a tampona aciditatea și a crea un mediu alcalin).

Nu trebuie să calculezi caloriile la fiecare masă, procentul de carbohidrați sau analiza grupei de sânge. Nu ai nevoie de o rețetă magică, ci doar de reeducarea corpului și adoptarea nevoilor reale.

Poți fi vegetarian, dar nu slăbești pentru că:

  • 1. Cortizolul îți dereglează întregul organism, iar stresul știm că va încetini orice eliminare la nivel fizic.

  • 2. Consumi în exces carbohidrați rafinați: prăjituri clasice de casă, dulciuri, patiserie (făinoase), toate foarte concentrate în grăsimi, zaharuri.

  • 3. Predispoziție genetică.

Încearcă să ai zilnic o activitate fizică de minim 15-30 de minute, plimbări ușoare după fiecare masă sau o plimbare de seară mai lungă, cat și genuflexiuni, abdomene, lumanarea, întinderi. Ajutăm zilnic limfa și o punem în mișcare ușor și cu răbdare, nu ne apucăm să ridicăm greutăți!

Încearcă să te ferești de diete-minune, fiole, ceaiuri sau pastile pentru slăbit. Știu că este un proces pe termen mai lung, dar pentru a avea rezultate de durată, este singura cale! Natura va veni în ajutorul tău , dacă ești liber și deschis simplității și armoniei Corp-Minte-Suflet! 😊

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul meu. Multumesc!
A aparut o eroare. Te rog sa incerci din nou!

Leave A Comment